vrijdag 5 juli 2013

Brandweerman red kitten


 
Brandweerman Cory Kalanick in het Amerikaanse Fresno, heeft enkele weken geleden het leven gered van een kleine kitten. Het diertje volkomen slap en buiten bewustzijn toen de brandweerman hem in een brandend huis vond. De redder heeft toen het diertje buiten een kwartier zuurstof gegeven en hem natgemaat met water waarna het diertje weer begon te piepen. Tijdens deze actie lag de kitten op een handschoen van de brandweerman om het diertje tegen het hete asvalt te beschermen, het is in Fresno in deze tijd van het jaar ruim boven de 30 graden en het hete asfalt had het diertje alsnog fataal kunnen worden.
 
De hele reddingsactie is gefilmd met de camera die op de helm van de brandweerman bevestigd was. Na de redding is het diertje overgedragen aan de RSPCA, de Amerikaanse dierenbescherming, die ervoor gezorgd heeft dat het weer gezond het wel bij de eigenaren kon terugkeren.
 
Cory Kalanick is de held van de buurt geworden en de kitten heeft de naam Lucky de cat gekregen. En dat is een naam die wel bij het diertje past, want voor de brand werden hij en zijn broertjes en zusje gevonden in een winkelwagentje waar ze waren gedumpt. Toen iemand de had gevonden hebben ze in de wijk nieuwe baasjes gekregen. De redding na de brand is dus al de tweede die Lucky in zijn korte leventje meemaakt.
 
Bron 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.